19 Haziran Günün Haberleri / Türkiye Bugün Ne Konuştu?

70 Punto Türkiye

19 Haziran 2022 Pazar günü ülkemizde yaşanan başlıca gelişmeleri sizin için derledik.

Gururumuz Ayşe Begüm Onbaşı Tarihe Geçti

Türkiye’ye tarihi ilkleri yaşatan Manisa Akhisarlı sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, üst üste ikinci Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanarak tarihe geçerken, ülkemizin göğsünü kabarttı. Gençlerde daha önce Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği madalyalardan sonra geçen yıl büyüklerde  Azerbaycan’da ilk kez katıldığı 16’ncı Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda topladığı 21.850 puanla kariyerinin ilk büyükler dünya şampiyonluğuna ulaşan 21 yaşındaki Ayşe Begüm, bu kez gümüş madalyayı boynuna taktı.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan Parlementoyu Feshedecek, Erken Seçim Yapacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Erken seçim kararı alacak. Erken seçim kararı alması için parlamentoyu feshetmesi lazım, ancak o zaman kendisi aday olabiliyor. Dolayısıyla zamanında seçim olacaktır gibi açıklamalar yapıyor ama aslında erken seçim olacak. Erdoğan da aday olacak ve biz onu inşallah hep birlikte emekli edeceğiz.”

Karamollaoğlu’ndan Altılı Masa Açıklaması

‘Altılı Masa’ görüşmeleriyle ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Bugün bazen arkadaşlarımız çıkıyor, ‘Bu CHP ile ne işiniz var, bu altılı masada ne işiniz var, Erbakan hoca hayatta olsaydı sizi lanetlerdi’ diyor. Hadi oradan sahtekar! Nasıl görmüyorsun sen böyle bir gerçeği. Biz prensiplerimizden taviz vermeyiz. Uzlaşmayı da biliriz. Her iş adım adım gerçekleşir” şeklinde konuştu.

YKS Soru Kitapçıkları Ve Anahtarı Erişime Açıldı

2022 YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı. Sınav sonuçları ise  20 Temmuz’da ilan edilecek.

Yunanistan’dan Bir Çıkış Daha

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Çanakkale iline sadece 80 kilometre uzaklıktaki gayri askeri statüdeki Bozbaba (Agios Evstratios) Adası’nı ziyaret etti. Hardalias burada yaptığı açıklamada “Yunan semalarında gündelik hayat değişmedi. Biz hep burada olacağız! Gökler sonsuza kadar bizimdir ve öyle kalacaktır! Unutmuyoruz!” dedi.

4 PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB, saldırı hazırlığındaki 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ABD’den Ukrayna’ya silah yardımı

Ukrayna’da siyasi parti Gosol’un lideri Kira Rudik, ABD’nin 1400 Stinger uçaksavar ve 6 bin 500 Javelin tanksavar füzesi gönderdiğini duyurdu.

Apple İşçileri Sendikalaşmaya Gidiyor

Towson’daki Apple işçileri, Uluslararası Makinistler ve Havacılık ve Uzay İşçileri Derneği’ne (IAM) katılma yönünde oy kullandılar. 100’den fazla işçinin katıldığı oylamada 65 kişi katılım yönünde oy verdi. Böylece Maryland çalışanları sendikalaştı ve Apple tarihine geçti.