Kilo vermede ‘kahvaltı’ detayı! Uzman isimden açıklama

70 Punto Bilim

70punto/ Çeviri Haber –

Yazın gelmesiyle birlikte kilo verme süreci başladı. Birçok kişi kilo vermek için çeşitli yollar deniyor. Uzman isimden ise konuyla ilgili açıklama ve dikkat çeken kahvaltı uyarısı geldi. Uzman isme göre eğer kilo vermek istiyorsanız 11.00’e kadar kahvaltı yapmayın.

Kilo almak kolay fakat kilo vermek bir hayli zor. Yaz dönemiyle birlikte birçok kişi kilo vermek için yoğun çaba sarf ediyor. Kişiye göre kilo verme durumu ve yöntemleri farklılık gösteriyor. King’s College London okulundan Profesör Tim Spector, günün ilk yemeği sabahın ortasında olması gerektiğini söylüyor. Tim Spector’a göre kilo vermeye çalışanların kahvaltı için belli bir süre beklemesi gerek.

Genetik epidemiyoloji uzmanı Spector, “Şu zamanlarda birçok insan akşam yemeğini önceki nesillerden daha geç tüketiyor ve yemeği akşam 9’da bitiriyorlar. Saat 11’de yapılan kahvaltı, 14 saatlik orucu başarmanın tek yolu. Birkaç aylık stratejiyi takip etmek insanların 2 ila 5 kilo kaybı yaşamasını sağlayabilir.” açıklamasında bulundu.

Profesör Spector, bilim festivalinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor: Bize söylenen her şeyin sağlıksız olduğunu, yeniden düşünmemiz gerekiyor. Çünkü yakın zamanda ortaya çıkan yeni bilimsel gerçekler gösteriyor ki erken yemek yiyenler, akşam 9’a kadar atıştırma yapabiliyor ve bu alışkanlık 14 saatlik oruç tutmayı güçleştiriyor. Bu durumda insanların yapması gereken küçük bir değişiklik var: Saat 8’deki kahvaltılarını 11’de yiyebilirler. Bu kilo vermede çok daha etkili.

Spector, Tanzanya’da yaşayan obezite veya TİP2 Diyabet hastası olmayan bir kabileyi inceledi. Kabile için kahvaltı bir öneme sahip değil ve kabile halkı her gün yemek yemeye saat 10.30- 11.00 arası başlıyor. Bilim insanları arasında “zaman kısıtlamalı yemek” giderek daha sağlıklı olmanın ve kilo vermenin bir yolu olduğu fikri giderek yaygınlaşıyor. Spector, “Günde 14 saatlik oruç, uzun dönemde kilo vermek için çok daha kolay. Çünkü bağırsaklarımızdaki mikropların bir ritmi var ve dinlenmeye ihtiyaçları var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Dailymail