Emekliler Bu Haberi Bekliyordu! Zam Ve Tarih Kararı Açıklandı

Ekonomi

Milyonlarca emeklinin beklediği ikramiyelerle ilgili flaş gelişme. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında son dakika açıklama yaparak emeklilerin merak ettiği bayram ikramiyeleriyle ilgili zam yapılacak mı haberine yanıt verdi. İşte emekliye bayram ikramiyesi zammı ve ne zaman yatırılacak sorularıyla ilgili tüm detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayın programına emekliye bayram ikramiyesinde zam olacak mı sorusuna yanıt verdi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada emekliyi ikramiyelerinin yatıralacağı tarihi de açıkladı. Bakan Bilgin ’emekliye bayram ikramiyesine zam yapılacak mı?’ sorusuna, “Bu konuda henüz bir kararımız yok.” dedi. İkramiyenin yatırılacağı tarihide açıklayan Bilgin, “İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağrıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum.” dedi.

Öte yandan CHP geçen hafta emeklilerin bayram ikramiyesinin bin 100 liradan 4 bin 253 liralık net asgari ücret tutarına yükseltilmesini isteyen bir kanun teklifinde bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meclis toplantısında yaptığı açıklamada, “En büyük dramı yaşayanlar emekliler, geçinemiyorlar. Bayramda torunları, evlatları gelecek. Torunlarına en azından rahat bir harçlık verebilsinler diye grubumuzun imzasıyla emeklilere asgari ücretin neti tutarında bir bayram ikramiyesi verelim diye indirildi genel kurula. Genel Kurulda bekliyor. Size verilecek ikramiye asgari ücretin neti kadar olacak. Beşli çeteye verdiğinin binde birini emekliye vereceksin.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın