Nihat Doğan siyasete gireceğini söyledi, Ümit Özdağ’dan yanıt geldi: HDP’ye geçmiş olsun

Türkiye

Şarkıcı Nihat Doğan 2023 yılında siyasete girmeyi düşündüğü açıkladı. Doğan ‘HDP’den aday olabilirim’ dedikten sonra Ümit Özdağ’ı eleştirdi.

Haberler.com’un YouTube kanalında yayınlanan ‘Haber Bahane’ programının konuk olan Doğan, HDP’den aday olabileceğini “Siyasete girmek için zamanımın geldiğini düşünüyorum. 2023’te aday olacağım. HDP’den de aday olabilirim. Kürtlüğü teslim edecek parti HDP’dir” sözleriyle açıkladı.

‘ÜMİT ÖZDAĞ TOPLUMU BÖLÜYOR’

Doğan şöyle devam etti: “Türklüğü MHP’nin temsil ettiğine inanıyorsanız HDP’nin de Kürt’ü teslim ettiğine inanıyorum. Ümit Özdağ’ın yaptığı söylemler ve eylemler toplumu bölüyor. Tabi ki de hapse atılsın demiyorum. Fikirlerin sonuna kadar özgürlükçü olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyadaki en büyük terörizm bir insanın ana dil hakkının elinden alınmasıdır. Benim ana dilimi elimden alan her türlü insana ‘kahraman’ deniliyor. ‘Kürt, alevi yoktur’ diyen kahraman oluyor.

ÜMİT ÖZDAĞ YANIT VERDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan da yanıt gecikmedi. Özdağ sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ‘Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama HDP’ye geçmiş olsun. evrimin ara halkası Nihat Doğan HDP’den siyasete girecek!’ dedi.